Постигане на 3% бюджетен дефицит, запазване на размера на данъците, продължаване по пътя

...
Постигане на 3% бюджетен дефицит, запазване на размера на данъците, продължаване по пътя
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за бюджета. Спорят кой да го внесе

Постигане на 3% бюджетен недостиг, запазване на размера на налозите, продължаване по пътя към еврозоната и оптимизиране на разноските, където това е допустимо. За това се сплотиха работните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които през днешния ден следобяд обсъдиха параметрите на бюджета за тази година, който към момента следва да бъде импортиран и признат от Народното събрание. 

" Ние стигнахме до няколко общи визии - да се резервира уравновесена финансова политика, която да направи тъй че да няма нужда от отнемане на разноски, ще желаяме от МФ точни планове, както и среща с тях, с цел да може да образуваме по-конкретно политическите решения. Еврозоната ни е приоритет, както и 3% недостиг. Бюджет би трябвало да бъде импортиран от постоянно държавно управление, обединени сме, че не би трябвало да има нарастване на налозите ", сподели на брифинг след срещата Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

Двете обединения обаче остават на разнообразни позиции по отношение на това кой би трябвало да внесе плана на Бюджет 2023. Според ГЕРБ-СДС план-сметката би трябвало да бъде импортирана от редовно държавно управление, а съгласно ПП-ДБ от служебния кабинет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР